کد خبر: ۲۹۲۳۸۵
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۴
کارشناس الجزیره خبر داد

 ارتش اسرائیل به دنبال خروج از غزه است اما نتانیاهو مانع می‌شود

 
 
 
 
کارشناس نظامی تلویزیون «الجزیره» تأکید کرد ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل هزینه‌های سنگین مالی و انسانی که متحمل شده است، قصد خروج از غزه را دارد اما نتانیاهو اجازه خروج نمی‌دهد. این یعنی، 
شکافی عمیق بین ارتش و دولت رژیم صهیونیستی ایجاد شده است.
صهیونیست‌ها تلفات و خسارات بی‌سابقه‌ای در جنگ جاری غزه متحمل شده‌اند. به گفته وزیر جنگ این رژیم یک تیپ در این مدت به هلاکت رسیده‌اند و هر تیپ بین 4 تا 6 هزار نفر است. برخی منابع حتی با اشاره به سیاست سانسوری که صهیونیست‌ها به شدت به آن علاقه دارند، شمار تلفات این رژیم در این جنگ را تا 10 هزار نفر هم گفته‌اند. نیازی به تکرار خسارت‌های اقتصادی این رژیم نیز نیست. فقط به این یک مورد اشاره کرده و می‌گذریم. بندر ایلات-بزرگ‌ترین بندر این رژیم-کاملا فلج شده و هیچ فعالیتی ندارد و دریاها نیز دیگر برای کشتی‌های این رژیم و متحدانش امن نیستند. به عبارتی خسارت‌های اقتصادی این رژیم نیز تاریخی و بی‌سابقه است.
طبیعی است که چنین شرایطی «اختلاف زاست» و نتانیاهو نیز مخالف کم ندارد. اما این اختلافات وقتی بین ارتش و فرمانده کل یعنی نتانیاهو بروز می‌کند، دیگر طبیعی نیست بلکه بحران است. «فایز الدویری» ژنرال بازنشسته اردنی، تحلیلگر نظامی مشهوری است که در جریان گفت‌و‌گو با شبکه تلویزیونی الجزیره به همین «اختلافات عمیق» اشاره می‌کند. به گفته او ارتش اسرائیل خواهان خروج از غزه است چون این ارتش است که متحمل خسارات انسانی می‌شود. به همین دلیل چند هفته قبل چشم‌اندازی را مطرح کرد [مبنی بر این که] در صورتی که تصمیم محافل سیاسی بقای ارتش است، چقدر باید هزینه داد؟ برآورد آن‌ها ضرورت بقای 50 هزار نیروی جنگی بود که برابر با 2 لشگر است. حتی هزینه‌های اقتصادی را هم در نظر گرفتند که معادل 6 و نیم میلیارد دلار است. پس بقای ارتش از نظر اقتصادی بسیار پر هزینه است. بنابراین ارتش گفت که به خروج متمایل است. در برخی نظرسنجی‌ها 62درصد خواهان خروج ارتش از غزه و پایان جنگ هستند. شمار افراد مبتلا به آسیب‌ها و بیماری‌های روحی نیز به 6 برابر افزایش یافته است اما «نتانیاهو مخالف خروج ارتش از غزه است.»
نشست در پکن
نمایندگان ۱۴ گروه فلسطینی از جمله حماس و فتح نیز دیروزدر پکن با انتشار بیانیه‌ای هشت‌بندی از توافق خود به منظور «تشکیل دولت وفاق ملی براساس قانون اساسی فلسطین» خبر دادند. ساعاتی از انتشار این بیانیه نگذشته بود که برخی رسانه مدعی شدند در این بیانیه بر تعهد به تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس «طبق قطعنامه‌های بین‌المللی ۱۸۱ و ۲۳۳۴» تأکید شده است. این یعنی به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی. اما جهاد اسلامی فلسطین بلافاصله موضع گرفت و اعلام کرد که هرگز زیر بار فرمولی نخواهد رفت که رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد. «احسان عطایا» عضو شورای سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: «آنچه درباره محتوای بیانیه پایانی گفت‌وگوی فلسطینی در چین به رسانه‌ها درز پیدا کرده، نادرست است... جنبش جهاد اسلامی با هر فرمولی که به شکل آشکار یا تلویحی اسرائیل را به رسمیت بشناسد، مخالف است و با گنجاندن فرمولی که قطعنامه‌های بین‌المللی را که منجر به رسمیت شناختن مشروعیت رژیم اشغالگر غاصب می‌شود، مخالف است و همواره نیز از سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) خواسته است که از به رسمیت شناختن اسرائیل دست بکشد.» عضو شورای سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین این را هم گفت که جهاد اسلامی خواستار تشکیل کمیته اضطراری یا دولت اضطراری برای مدیریت نبرد در مقابله با نسل‌کشی و برنامه‌ها و طرح‌ها برای نابودی آرمان فلسطین شده است. به گزارش ایرنا، «عطایا» این مطلب را درحالی بیان داشت که «وانگ یی اوایل» وزیر خارجه چین روز سه‌شنبه از توافقنامه منعقد شده توسط ۱۴ گروه فلسطینی بر سر ایجاد «دولت موقت آشتی ملی» در نوار غزه پس از جنگ خبر داده بود. وی همچنین گفته بود که در پایان این نشست دو روزه، گروه حماس نیز توافقنامه وحدت ملی را امضا کرده است.